Μακρονήσια-Ασπρονήσια-Τηγανάκια-Μαράθι/Αρκιούς(Λειψοί-Αρκιοί)

 

Η μέρα μας ξεκινάει με πλώρη τα Μακρονήσια. Είναι διάσημα για την υπόγεια σπηλιά που περνώντας την βγαίνουμε σε έναν κρατήρα. Εύκολα θα την ονομάζαμε λίμνη ή Blue Lagoon. Για τους λάτρεις των καταδύσεων είναι ιδανικό σημείο για βουτιές. Σκαρφαλώνοντας στο βράχο ( της βραχονησίδας) επιλέγουμε τα μέτρα που θέλουμε και βουτάμε στα καθαρά μπλε νερά. Υπάρχει όμως ακόμη μία σπηλιά την οποία μπορούμε να διασχίσουμε κολυμπώντας. Σε όλα αυτά ο έμπειρος Καπετάνιος, που σας συνοδεύει, είναι δίπλα σας και σας βοηθά, αν χρειαστεί.

Μετά από αυτήν την μοναδική εμπειρία θα συνεχίσουμε με πλώρη για τα επίσης διάσημα Ασπρονήσια. Εδώ δύο βραχονησίδες ενώνονται σε μία παραλία με καταγάλανα νερά από φαρδιές επίπεδες κατάλευκες πέτρες. Εσείς μπορείτε να απολαμβάνετε την φύση, όπως και την φυσική κούρα ομορφιάς που είναι το φυσικό προϊόν αυτών των βραχονησίδων (μυστικά που θα σας αποκαλύψει ο Καπετάνιος σας). Στο μεταξύ, ο Καπετάνιος σας θα ψάχνει για διάφορα θαλασσινά που θα απολαύσετε μαζί με το ποτό και τα φρούτα σας.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μαγευτικά Τηγανάκια που είναι η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Ανατολικό μέρος των Αρκιών (βασικού νησιού) και του Αβάπτιστου. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της περιοχής θα κάνουμε ηλιοθεραπεία, θα φάμε κάποιο φρούτο ίσως και κάποιο αχινό θα πιούμε το ποτό της αρεσκείας μας και θα ξεκινήσουμε για το Μαράθι ή τους Αρκιούς ανάλογα σε ποιο από τα δύο επιθυμείτε να γευματίσετε. Στο Μαράθι επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε. Είναι ένα νησάκι γοητευτικό, παραθαλάσσιο, ευρύχωρο και αμμώδες, που προστατεύεται από τους ισχυρούς ανέμους του «Meltemi». Εκεί υπάρχουν τρία εστιατόρια πάνω στην παραλία. Στην συνέχεια οι Αρκιοί είναι το κύριο νησί που αποτελείτε από το κεντρικό λιμάνι που έχει τρία εστιατόρια με τον οικισμό του. Εάν περπατήσουμε 5’ περίπου υπάρχει άλλο ένα εστιατόριο. Μπορούμε να επιλέξουμε που θέλουμε να γευματίσουμε ή να πιούμε τον καφέ μας. Στην επιστροφή μας προς την Πάτμο θα κάνουμε μια μικρή στάση στην Αργελούσσα.

Φόρμα Ενδιαφέροντος