Τηγανάκια-Μαράθι-Αργελούσσα (Αρκιοί)

 

Οι Αρκιοί ή Αρκοί είναι ένα νησί του Αιγαίου με περίπου 40 κατοίκους. Η επιφάνεια του νησιού είναι 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα.

Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς. Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: ΑργελούσσαΜάραθος (ή Μαράθι), Καλόβολος, Σπολάτο, Μακρονήσι, Στρογγυλή, Κούμαρος, Αβάπτιστο, Ψαθονήσι, Τσούκα, Σμινερονήσι και Τσουκάκι.

Σε αυτήν την κρουαζιέρα θα ξεκινήσουμε το μπάνιο μας στα τηγανάκια όπου είναι η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Ανατολικό μέρος των Αρκιών (βασικού νησιού) και του Αβάπτιστου. Θα απολαύσουμε τα γαλανά κρύα νερά της περιοχής θα κάνουμε ηλιοθεραπεία, θα φάμε κάποιο φρούτο ίσως και κάποιο αχινό θα πιούμε το ποτό της αρεσκείας μας και θα ξεκινήσουμε για το Μαράθι.

Στο Μαράθι, επίσης μπορούμε να κάνουμε μπάνιο διότι είναι ένα νησάκι με 3 εστιατόρια και μία παραμυθένια παραλία.  Θα έχουμε επιλέξει ήδη ένα εστιατόριο για το μεσημεριανό μας και μετά εάν επιθυμείτε θα πιούμε ένα καφέ ή ποτό (Μαραθίτο) στο σπίτι του φίλου μας του Μανώλη που έχει ένα εκπληκτικό μπαλκόνι με την καλύτερα θέα του νησιού. Μία τελευταία μικρή στάση πριν το δρόμο της επιστροφής στην Αργελούσσα για ένα μπάνιο ή για χαλάρωση.

Φόρμα Ενδιαφέροντος